KEURMERKEN EN DUURZAAMHEID
Samen met onze leveranciers/fabrikanten hanteren wij zorgvuldig geselecteerde keurmerken en vinden samenwerkingen plaats met organisaties, die duurzame ontwikkelingen garanderen bij specifieke onderdelen binnen het productieproces.

Daarnaast vinden wij het onze plicht om bij te dragen aan een beter milieu, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generatie. Zo zijn bepaalde soorten dekens uit de collectie van SILT gerecycled en worden onder andere de volgende keurmerken gehanteerd:

OEKO-TEX® STANDARD 100
Oeko-Tex (Öko-tex) Standaard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. Als een fabrikant na onderzoek het Oeko-Tex keurmerk krijgt, dan bevat de textiel geen schadelijke stoffen.

BSCI
Onze fabrikanten zijn aangesloten bij de Business Social Compliance Initiative (BSCI) om onze productielocaties onafhankelijk te controleren. Op deze manier worden de officiële normen van arbeidsomstandigheden goed beschermd en gewaarborgd. Het recht van het vormen van een vakbond, het creëren van veilige werkomstandigheden en het voorkomen van dwang- en kinderarbeid, behoren tot de grote pijlers van dit initiatief.